Lemonade woonverzekeringen

Lemonade is een Amerikaanse online verzekeraar met maatschappelijke ambities. Zo wordt verzekeringsgeld dat niet wordt geclaimd, gedeeltelijk aan goede doelen geschonken. Bij Lemonade kun je niet terecht voor alle (woon)verzekeringen, zo hebben ze bijvoorbeeld geen rechtsbijstandverzekering en ook geen opstalverzekering, wel kun je er terecht voor een aansprakelijkheids- en inboedelverzekering met een scherpe premie.

Lemonade Inboedelverzekering

De inboedelverzekeringen van Lemonade biedt dekking voor eventuele schade aan de inboedel van je huis. Van je laminaat, elektronica, gordijnen tot je meubilair: al deze spullen worden verzekerd tegen schade als gevolg van bijvoorbeeld diefstal, brand, neerslag, storm of blikseminslag. Je kunt kiezen uit de volgende inboedelverzekeringen:
 • Basis: de dekking geldt voor spullen in je huis, balkon, terras, tuin, garage, schuur of bergruimte. Vergoeding max. €200.000,-.
 • Allrisk: ook schade die jezelf per ongeluk veroorzaakt wordt gedekt, met uitzondering van schade aan mobiele elektronische apparaten.
 • Aanvullende dekking Anti-diefstal: dekking van waardevolle spullen (tot €5.000,- per item) buiten de deur, denk aan fietsen, mobiele telefoons en laptops.
 • Aanvullende dekking Tijdelijke huisvesting: wanneer je woning tijdelijk onbewoonbaar is, regelt Lemonade tijdelijke huisvesting.

Lemonade Aansprakelijkheidsverzekering

Op het moment dat je per ongeluk iemand anders verwondt of diens eigendommen beschadigt, ben je hiervoor aansprakelijk. Dit betekent dat je verantwoordelijk bent voor de kosten van de schade. Deze kosten kunnen, afhankelijk van de schadegebeurtenis, behoorlijk hoog oplopen. Via de aansprakelijkheidsverzekering van Lemonade ben je in dergelijke gevallen verzekerd. Je kunt kiezen uit twee maximaal verzekerde bedragen:

 • Een bedrag van €1.250.000,- per gebeurtenis
 • Een bedrag van €2.500.000,- per gebeurtenis

Korting bij Lemonade

Lemonade heeft een zeer scherpe premie, daarnaast geven ze geld dat overblijft aan goede doelen: je kan zelf aangeven als verzekerde bij Lemonade welke goede doelen dit moeten zijn. Door dit maatschappelijk verantwoorde beleid en de scherpe premie worden er geen kortingen gegeven.

Duurzaamheid Lemonade

Lemonade werd opgericht met de missie verzekeringen te transformeren van een noodzakelijk kwaad naar een maatschappelijk belang. Wat betreft duurzaamheid is Lemonade.com B Corporation gecertificeerd, dit houdt in dat het bedrijf aan de hoogste normen op het gebied van sociale- en milieuprestaties voldoet. Het zegt heel wat als een bedrijf het certificaat krijgt: meer dan 100.000 bedrijven hebben zich sinds de lancering in 2006 aangemeld, maar slechts iets meer dan 3.500 bedrijven hebben het certificaat daadwerkelijk in ontvangst mogen nemen. Lemonade is bijvoorbeeld gevraagd om data te overleggen die inzicht gaf in het gebruik van energie, ons CO2 uitstoot en afvalbeheer en aan de hand van onder andere deze resultaten heeft het bedrijf de B Corporation ontvangen.

Inloggen mijn Lemonade

Op deze pagina kan je direct inloggen bij Lemonade om je verzekeringszaken online te regelen.

Contactgegevens Lemonade woonverzekeringen

Op basis van onderstaande contactgegevens kan je direct contact opnemen met Lemonade:

 • E-mail: Contactformulier op de website
 • Postadres: Korte Leidsedwarsstraat 12, 1017 RC Amsterdam
 • Instagram: Instagram.com/lemonade
 • Facebook: Facebook.com/lemonade
 • Twitter: Twitter.com/lemonade