Glasverzekering

Wanneer je een ruit moet vervangen, is dit vaak een flinke kostenpost. Heb je schade aan één van je ramen dan kun je niet automatisch een beroep doen op je inboedelverzekering. Je kunt ruitschade wel verzekeren via de inboedelverzekering, echter dit is een aanvullende module. In sommige woonhuisverzekeringen is glasschade wel automatisch meeverzekerd. Hetzelfde geldt voor sommige opstalverzekeringen. Een glasverzekering hoeft dus niet nodig te zijn als je in een koophuis woont en een opstalverzekering hebt, die ook glas meeverzekerd. Woon je in een huurhuis? Dan heb je nooit een opstalverzekering, maar kan het wel zijn dat je opdraait voor glasschade. In deze gevallen kan een glasverzekering handig zijn.

Wat valt er onder de dekking van een glasverzekering?

Heb je geen zin in onvoorziene kosten, dan is het fijn om te weten wat de glasverzekering dekt. In de meeste gevallen dekt een glasverzekering vrijwel elke schade aan het glas: dus niet alleen glasbreuk, maar ook krassen. Ook dekken de meeste verzekeringen álle schades aan het glas in je huis: schade aan eventuele lichtkoepels en glazen douchedeuren wordt dus ook gedekt. Soms is ‘speciaal’ glas wel uitgesloten, denk aan extra dik glas, glas in lood en veiligheidsglas. Vraag dit na bij je verzekeraar als er speciaal glas in je huis is verwerkt. Andere uitsluitingsgronden zijn:

  • Glasschade door klussen of verbouwen
  • Glasschade in een leegstaand pand
  • Glasschade die ontstaat door slecht of achterstallig onderhoud

Aansprakelijkheidsverzekering

Heb je vrienden over de vloer en gaan hun kinderen voetballen in je tuin? Dan zit een ongelukje in een klein hoekje. Wanneer één van de kinderen per ongeluk een ruit intrapt, kan de ruitschade verhaald worden op de aansprakelijkheidsverzekering van je vrienden. Dit geldt alleen wanneer de schade per ongeluk veroorzaakt wordt.