Wanneer is de schade ontstaan?

Bepaalde situaties worden wel of niet gedekt door je inboedelverzekeraar. Hier lees je over een aantal bijzondere situaties en wat dit betekent voor de dekking van je inboedelverzekering.

Schade tijdens het klussen

Tijdens het klussen zit een ongelukje in een klein hoekje. Kan je deze schade verhalen op je inboedelverzekering? Dat hangt er vanaf wat voor inboedelverzekering hebt afgesloten. Ben je voor een basisdekking gegaan, dan ben je naar alle waarschijnlijkheid alleen verzekerd voor schade door brand, water en diefstal. In deze gevallen kun je geen aanspraak doen op je inboedelverzekering wanneer je schade veroorzaakt tijdens het klussen.

Allrisk inboedelverzekering

Heb je een allrisk inboedelverzekering afgesloten dan heb je een uitgebreidere dekking dan wanneer je kiest voor een basis inboedelverzekering. Met een allrisk inboedelverzekering ben je ook verzekerd voor ongelukjes in huis. Bijvoorbeeld als je tijdens het stofzuigen een dure vaas omstoot. Bij deze uitgebreide dekking krijg je ook een vergoeding voor schade die je veroorzaakt tijdens het klussen.