Verhuizen

Wanneer je gaat verhuizen, is het verstandig om de inboedelverzekeraar hier tijdig van op de hoogte te stellen. Een nieuwe woning heeft vaak een ander aantal vierkante meters, is misschien meer of minder brandveilig en heeft wellicht betere of mindere sloten. Kortom: naar alle waarschijnlijkheid dient de premie te worden aangepast. Door een mailtje te sturen of een brief kun je de verzekeraar op de hoogte stellen van de geplande verhuizing. Bellen kan natuurlijk ook, alleen heb je dan geen bewijs als achteraf het verhuisbericht niet goed is doorgekomen.

Dubbel verzekerd

Wanneer je de verzekeraar tijdig op de hoogte hebt gesteld van de verhuizing, ben je bij vrijwel alle verzekeraars in ieder geval twee maanden zowel in het oude als nieuwe huis verzekerd. Zo heb je alle tijd om rustig te verhuizen en hoef je je geen zorgen te maken of je onverzekerd bent. Heb je meer dan twee maanden nodig voor de verhuizing? Vraag dan na of je verzekeraar een langere periode kan hanteren. Sommige verzekeraars zijn bereid de periode te verlengen tot een half jaar. Wel zo prettig als de verhuizing langer duurt dan gepland.

Tijdens de verhuizing

Hoe zit het met je inboedelverzekering en een verhuizing? Kun je hierop een beroep doen als je meubels beschadigen tijdens de verhuizing? Nee, krassen en beschadigingen tijdens de verhuizing worden niet gedekt door een inboedelverzekering. Heb je een professionele partij ingehuurd, dan zijn zij als het goed is hiervoor verzekerd en kan de schade op hen verhaald worden. Doe je de verhuizing samen met vrienden en beschadigen zij per ongeluk je spullen, dan kunnen zij een beroep doen op hun aansprakelijkheidsverzekering. Alleen als je spullen moet hijsen en dit per ongeluk mis gaat, kun je een beroep doen op je eigen inboedelverzekering bij de meeste verzekeraars.