HEMA woonverzekeringen

HEMA (Hollandsche Eenheidsprijzen Maatschappij Amsterdam) is opgericht in 1926 in Amsterdam als warenhuizenketen. Inmiddels heeft HEMA om en nabij de 800 vestigingen in binnen- en buitenland. Naast de verkoop van verschillende producten en diensten kan je bij HEMA ook terecht voor verschillende verzekeringen, waaronder woonverzekeringen. Op deze pagina staan onder meer de opstal-, inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering centraal.

Naar HEMA

HEMA opstalverzekering

Ben je huiseigenaar van een koopwoning? Dan is een opstalverzekering een belangrijke verzekering om je woning en bijgebouwen te verzekeren tegen schade als gevolg van bijvoorbeeld water, storm, brand, blikseminslag, diefstal en inbraak. De opstalverzekering biedt garantie tegen onderverzekering: je woning is dus altijd tegen de juiste waarde verzekerd. Je kan de basisdekking van de opstalverzekering uitbreiden met:
 • Extra dekking: ook schade die je zelf, je huisdier of iemand anders uit het gezin veroorzaakt door bijvoorbeeld vallen of omstoten is verzekerd
 • Glas: schade aan (kunststof) glas in ruiten, maar ook in deuren, koepel of dakramen van je huis

HEMA Inboedelverzekering

De inboedelverzekering van HEMA biedt dekking voor eventuele schade aan al je ‘verhuisbare’ spullen in huis. Van je zwevend parket, vloerkleden, gordijnen, meubilair tot elektronische apparaten: al deze spullen zijn verzekerd tegen schade als gevolg van bijvoorbeeld diefstal, brand, neerslag, storm of blikseminslag. Om te voorkomen dat je spullen tegen een te lage waarde zijn verzekerd, biedt HEMA garantie tegen onderverzekering. De basisdekking van de inboedelverzekering kan worden uitgebreid met de volgende aanvullende dekkingen:
 • Extra dekking: dekking voor schade die je zelf, een ander familielid of huisdier per ongeluk veroorzaakt (val- en stootschade). Ook dekking van een aantal waardevolle spullen buitenshuis, waaronder film- en fotoapparatuur, muziekinstrumenten en sieraden, m.u.v. mobiele elektronica
 • Glas: dekking voor glasbreuk van ruiten in je woning
 • Mobiele elektronica: dekking voor schade aan of diefstal van je mobiele elektronica, bijvoorbeeld je smartphone, laptop of tablet.

HEMA Aansprakelijkheidsverzekering

Op het moment dat je per ongeluk iemand anders verwond of diens eigendommen beschadigt, word je doorgaans aansprakelijk gesteld. Dat betekent dat je moet opdraaien voor de kosten van de schade. Deze kosten kunnen, afhankelijk van de schadegebeurtenis, behoorlijk hoog oplopen. Via de aansprakelijkheidsverzekering van HEMA ben je in dergelijke gevallen verzekerd tot een bedrag van €1.500.000,- per gebeurtenis.

Korting bij HEMA woonverzekeringen

Indien je meerdere woonverzekeringen bij HEMA afsluit, kan je stapelkorting in totaal oplopen tot 15%. Daarnaast heeft HEMA op dit moment een actie waarbij je de eerste 3 maanden 25% korting krijgt op je inboedelverzekeringen en een HEMA cadeaukaart ter waarde van €25,-.

Duurzaamheid HEMA

Om de duurzaamheid van beleggingen van HEMA verzekeringen onder de loep te nemen, kan een beroep worden gedaan op het onderzoek van de VBDO (Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling). Uit het onderzoekrapport in 2019 blijkt dat HEMA een score heeft van 2,8 uit 5. In dit onderzoek worden onder meer de beleidsgevolgen voor mens, maatschappij en milieu tegen het licht gehouden.

Inloggen mijn HEMA

Op deze pagina kan je direct inloggen bij HEMA om je verzekeringszaken online te regelen.

Contactgegevens HEMA woonverzekeringen

Op basis van onderstaande contactgegevens kan je direct contact opnemen met HEMA:

 • E-mail: Contactformulier op de website
 • Telefoon: 071 364 18 32 (alarmcentrale)
 • Postadres: Leusderend 56, 3832 RC Leusden
 • Instagram: Instagram.com/hemanederland
 • Facebook: Facebook.com/hema
 • Twitter: Twitter.com/hema