Korting

De premie van de inboedelverzekering maakt bij de meeste mensen onderdeel uit van de maandelijkse vaste lasten. Het is dus fijn als je hierop kunt besparen. Hoe kan je nu zorgen dat je niet teveel betaalt en welke mogelijkheden zijn er om korting te krijgen?

De juiste inboedelverzekering

In de eerste plaats is het belangrijk dat je een inboedelverzekering hebt die aansluit bij je persoonlijke wensen. Dit klinkt wellicht als een open deur, toch hebben veel mensen dit niet. Ze hebben bijvoorbeeld al jaren dezelfde inboedelverzekering, terwijl hun levenssituatie inmiddels is veranderd. Je hebt namelijk andere wensen als student in een kleine studio, dan wanneer je gaat samenwonen in een eengezinswoning buiten de stad. Kijk of je inboedelverzekering past bij je huidige situatie en dekt wat voor jou belangrijk is. Als je dit weet kun je ook eenvoudig premies vergelijken en besparen op je inboedelverzekering.

Eigen risico

Heb je een inboedelverzekering gevonden die aansluit bij je persoonlijke wensen, maar vind je de premie nog wat hoog? Je kunt dan informeren bij je verzekeraar of je de premie omlaag kunt krijgen door te kiezen voor een hoger eigen risico. Zorg wel dat het eigen risico een bedrag blijft, wat je kunt ophoesten mocht je slachtoffer worden van brand of bijvoorbeeld diefstal. Het verhogen van het eigen risico is niet voor iedereen een optie, maar het is wel interessant om te onderzoeken omdat het op jaarbasis een flink aantal euro’s premie kan schelen. Bedenk en bereken goed wat het beste aansluit bij jouw persoonlijke wensen.

Veiligheid woning verbeteren

Vind je het eigen risico verhogen voor een lagere premie niet wenselijk? Je kunt ook kijken of je korting kunt krijgen op je inboedelverzekering. Dit kan op verschillende manieren. Eén van de mogelijkheden is de veiligheid van je woning verbeteren. Bij veel verzekeraars geldt bijvoorbeeld: hoe kleiner de kans op inbraak, hoe lager de premie. Door een alarmsysteem of betere sloten op je huis te plaatsen, kun je dus eenvoudig de premie laten dalen.

Hetzelfde geldt voor brandveiligheid. Huizen met een hoog risico op brandveiligheid, betalen een hogere premie. Heb je bijvoorbeeld nog vooroorlogse elektriciteitsbedrading, dan loop je een grotere kans op brand. Door dit te laten moderniseren, woon je niet alleen veiliger, maar betaal je waarschijnlijk ook een lagere premie. Een win-win situatie dus.

Korting bij meerdere verzekeringen

Veel verzekeraars bieden korting wanneer je meerdere verzekeringen bij hen hebt. Heb je bijvoorbeeld al een aansprakelijkheidsverzekering en/of zorgverzekering bij een bepaalde verzekeraar en ben je hier tevreden over? Dan kan het aantrekkelijk zijn om hier ook je inboedelverzekering af te sluiten. Informeer bij je verzekeraar wat de kortingsmogelijkheden zijn.

Jaarpremie in één keer betalen

Veel verzekeraars geven korting als je de premie niet maandelijks betaalt, maar aan het begin van het jaar in één keer. Natuurlijk is dit niet voor iedereen mogelijk, maar als dit wel het geval is, kan dit een aantrekkelijke korting opleveren. Vraag bij je verzekeraar wat de mogelijkheden zijn en wat de korting is.