Aansprakelijkheidsverzekering

Veroorzaak je schade bij een ander? Dan ben je met een aansprakelijkheidsverzekering daarvoor verzekerd. Ga naar onze woonverzekering vergelijker om direct te zien welke de beste aansprakelijkheidsverzekering is!

Aansprakelijkheidsverzekering vergelijken
Aansprakelijkheidsverzekering home

Aansprakelijkheidsverzekering voor Particulieren (AVP)

Een aansprakelijkheidsverzekering kent 2 vormen:

Risicoaansprakelijkheid: De schade is niet jouw schuld, maar wordt je wel toegerekend. Dit is bijvoorbeeld het geval als je minderjarige kinderen schade veroorzaken of je huisdier. Ook al heb je dan zelf niks gedaan, volgens de wet ben je toch aansprakelijk.

Schuldaansprakelijkheid: De schade die je niet expres toebrengt, maar wel veroorzaakt. Denk bijvoorbeeld aan een potje voetbal in je tuin, waarbij de bal opeens door de ruit van de buren vliegt.

Woonverzekeringen

Wanneer je een aansprakelijkheidsverzekering afsluit, is het vaak voordeliger om bij de zelfde verzekeraar een inboedelverzekering en/of een opstalverzekering af te sluiten.

Eigen risico aansprakelijkheidsverzekering

Sommige verzekeraars hanteren standaard een eigen risico. Dit doen ze om te voorkomen dat je kleine schade gaat melden.

Voor een verzekeraar kost het veel tijd en administratie om kleine schades te verwerken. De meeste verzekeraars bieden ook een optie om het eigen risico te verhogen. Hierdoor zal de premie die je moet betalen lager worden.

Complete woonverzekering

Wanneer je de inboedelverzekering, opstalverzekering en aanvullende verzekeringen bij 1 verzekeraar afneemt, krijg je vaak korting op de totale premie. Dit kan oplopen tot wel 10% korting! Zeker de moeite waard om mee te nemen wanneer je een van de woonverzekeringen afsluit.

Vergelijk alle woonverzekeringen
Alle woonverzekeringen