Huurhuis

Ben je huurder? Dan ben je niet verplicht om een verzekering af te sluiten voor je woning. Ondanks het feit dat je als huurder niet de eigenaar bent van het pand waar je woont, ben je dat doorgaans wel van alle spullen in het huis of appartement. De meeste huurders kiezen daarom voor een inboedelverzekering. Hiermee verzeker je al je spullen tegen diefstal, brand en lekkage. Aangezien de inboedel van je huis vaak duizenden euro’s of meer waard is, is het een gerustellende gedachte dat al deze spullen verzekerd zijn.

Huurdersbelang

Wanneer huurders langer in een huurhuis wonen, zijn ze vaak geneigd om aanpassingen aan het pand te doen waarin ze wonen. Vloeren worden vervangen, de keuken en badkamer worden soms gepimpt en ga zo maar door. Hoe verzeker je deze aanpassingen? Het valt vaak niet onder de opstalverzekering van de verhuurder en ook niet automatisch onder je inboedelverzekering. Hoe pak je dit dan aan?

Neem contact op met je inboedelverzekeraar en vertel welke aanpassingen je hebt gedaan en welke je graag zou verzekeren. Vaak kunnen deze aanpassingen dan worden meegenomen in de inboedelverzekering onder het zogenaamde ‘huurdersbelang’. Hieronder kunnen ook verbeteringen vallen die de vorige bewoner heeft aangebracht en die jij tegen betaling hebt overgenomen.

Meestal kan het huurdersbelang standaard tot een bepaald bedrag meeverzekerd worden met de inboedelverzekering. Denk hierbij aan een bedrag van 10% van de inboedelwaarde. Wil je een hoger bedrag verzekeren? Neem dan contact op met je verzekeraar en vraag na wat het maximale bedrag is waarmee je de dekking kan verhogen.