Korting

Alle verzekeringen waar je maandelijks premie voor betaalt, vormen samen vaak een flinke financiële belasting. Het is dan ook fijn als je op je verzekeringen kunt besparen, zeker als je hierdoor niet hoeft in te leveren op kwaliteit. Hieronder vind je enkele tips om te besparen op je opstalverzekering.

Pakketkorting

De meeste verzekeraars geven pakketkorting als je meerdere verzekeringen bij hen hebt. Kies je er bijvoorbeeld voor om zowel je inboedelverzekering als je opstalverzekering bij dezelfde verzekeraar af te sluiten? Dan krijg je vaak een paar procent korting. Vaak geldt: hoe meer verzekeringen je afsluit, hoe meer korting je ontvangt.

Collectiviteitskorting

Werkgevers kunnen voordelige afspraken met verzekeraars hebben gemaakt, waardoor hun werknemers korting krijgen. Check dus of je recht hebt op collectiviteitskorting, wanneer je een opstalverzekering afsluit. Hiermee kun je 5% korting op je premie krijgen en op jaarbasis scheelt dit weer een paar euro’s, zonde om te laten liggen!

Preventieve maatregelen

Veel verzekeraars belonen je als je er alles aan doet om schade aan je huis te voorkomen. Soms kun je de kosten hiervoor zelfs declareren bij je verzekeraar. Het is dus altijd een goed plan om te kijken of je door preventieve maatregelen kan besparen op je opstalverzekering.

Jaarpremie

Sommige verzekeraars geven je korting, wanneer je in een keer de jaarpremie betaalt. Vaak zijn dit korting van rond de 2%. Niet enorme kortingen, maar het scheelt wel. Informeer of je verzekeraar je ook korting geeft als je het gehele jaar in een keer betaalt.