Allrisk inboedelverzekering

Wanneer je op zoek bent naar een inboedelverzekering zie je ook geregeld de term ‘allrisk inboedelverzekering’ voorbij komen. Wat houdt deze term in en wat is het verschil met een ‘gewone inboedelverzekering’?

Verschillende varianten inboedelverzekering

Verzekeraars zijn vrij om zelf te bepalen wat er gedekt wordt door hun inboedelverzekering. In tegenstelling tot bijvoorbeeld een basis zorgverzekering, hier bepaalt de overheid wat er verzekerd is. Doordat verzekeraars vrij zijn om te bepalen wat er door hun inboedelverzekering gedekt wordt, verschilt dit erg per verzekeraar. Over het algemeen is je inboedelverzekering voor schade bij diefstal, waterschade en brand. Dit is een zogenaamde ‘basis inboedelverzekering’.

Wil je echter meer verzekeren, bijvoorbeeld schade door cybercriminaliteit of schade die jezelf in huis veroorzaakt, dan dien je een meer uitgebreide inboedelverzekering af te sluiten. Door te kiezen voor een zogenaamde ‘allrisk inboedelverzekering’ krijg je automatisch alle aanvullende opties erbij. Wat de inhoud hiervan is, verschilt per verzekeraar, maar je kunt er vanuit gaan dat de allrisk dekking uitgebreider is dan de basis dekking. Kijk goed naar de inhoud van de verschillende pakketten om te kijken welke verzekering het beste aansluit bij jouw lifestyle en persoonlijke wensen.